Forma na savarin 24 x 8cm - Ibili

Neohodnoceno

Výhodný nákup:

Potraviny online, nákup domů, rozvoz potravin

369,40 Kč / ks 305,30 Kč bez DPH
Můžeme doručit do:
6.5.2025
Možnosti doručení
Forma na savarin 24 x 8cm - Ibili
Neohodnoceno
Doručení do druhého dne
Doručení do druhého dne
s kurýrem PPL v rámci ČR
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Nejlepší cena
Nejlepší cena
přímo od výrobce
Přes 3000 výdejních míst
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Detailní popis produktu

Chcete, aby se vaše bábovka doopravdy povedla? Pak k pečení využijte speciální pečící formu s průměrem 24cm.

Praktické kuchyňské vybavení, které nachází díky speciální povrchové úpravě poměrně značné upotřebení.Nepřilnavý povrch se postará o snadné vyklopení. Formu na bábovku lze umístit i do myčky na nádobí.

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Forma na Savarin je vyrobená z velmi kvalitního materiálu. Povrch je opatřený nepřilnavou úpravou a na bocích má forma dva praktické úchyty. Savarin je moučník převzatý z francouzské kuchyně, je z jemného kynutého těsta pečený ve věncové formě. Po upečení se ihned na povrchu napouští sladkým ochuceným sirupem a následně se povrch potře horkou meruňkovou marmeládou. Díky této úpravě zůstane moučník vláčný. Při podávání se do středové části vloží ovoce, šlehaná smetana nebo nějaký krém. V této formě se peče naprosto skvěle a to nejen z kynutého těsta, ale i z jiných druhů těst. Bábovky se dobře potírají polevami, které drží na povrchu. Formu lze samozřejmě využít i na pečení různých jiných pokrmů, např. na rýžový nákyp, zapékané těstoviny nebo brambory apd. Tuto konkrétní formu můžu pro její vlastnosti a její univerzální použití všem doporučit. M. F.

 Recept na SAVARIN s meruňkovým dipem

  • droždí 15 gramů
  • mléko 80 mililitrů (vlažné)
  • cukr moučka 2 lžíce
  • cukr vanilkový 1 balení
  • sůl 1 špetka
  • mouka pšeničná polohrubá 280 gramů
  • máslo 120 gramů
  • vejce 3 kusy
  • meruňky 50 gramů (sušené)
  • voda 70 mililitrů
  • cukr 70 gramů
  • meruňkovice 2 lžíce
  • džem meruňkový (na potření)
  • likér mandlový 1 lžíce
  • mandlové lupínky 1 hrst (na posypání)
  • tuk (na vymazání)

 Postup přípravy:

  1. V hrnku rozmíchejte droždí s vlažným mlékem, lžící cukru a lžící hladké mouky a nechte vzejít kvásek.
  2. Vejce našlehejte do pěny se lžící cukru, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přisypte polohrubou mouku, přilijte rozpuštěné vlažné máslo, vzešlý kvásek a důkladně rozmíchejte na řidší hladké těsto. 
  3. Těsto nechte 30 minut kynout, potom přidejte pokrájené sušené meruňky a dobře promíchejte. Formu na bábovku důkladně vytřete tukem, nalijte do ní těsto do jedné třetiny a nechte ještě 30 minut kynout.
  4. Formu vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 180°C. V kastrůlku svařte vodu s cukrem, přidejte meruňkovici a tekutinou potírejte upečený moučník, dokud se všechna nevsákne.
  5. Savarin potřete rozehřátým meruňkovým džemem smíchaným s likérem a posypte mandlovými lupínky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dortové formy a plechy
Záruka: 2 roky
EAN: 8411922076806

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola